Vélemények Mákolaj Fogyasztóktól

Csontritkulás

Balla Sándorné - Tác

„Sziasztok! A saját tapasztalatom a mákolajjal a következő volt. Tavaly júliusban a T-score értékem - 3,01volt, mely egyértelműen azt jelentette, hogy csontritkulásban szenvedek.
Elkezdtem fogyasztani a mákolajat, napi 2 evőkanállal. Volt hogy elkevertem pl. mézzel, valami sűrűbb állagú élelmiszerrel, de a lényeg, hogy rendszeresen alkalmaztam. Az új éve elejére már -2,5 feletti (kedvezőbb, -1 felett tekinthető egészségesnek a csont) értéket hoztak a vizsgálatok. Mindez azt jelentette, hogy a betegség mérséklődött. Nagyon nagyra becsülöm az ásványi anyagok egész hadával felvértezett mákolajat!”

Csontok egészsége

id. Pataki Kálmán - Komárom

„A határ túloldalán, Szlovákiában lakik egy nagyon jó régész ismerősöm. Nagyon meglepődtem, amikor tőle hallottam először a mák és a mákolaj egészségre gyakorolt jótékony hatásairól. A barátom elmesélte, hogy a közelmúltban végrehajtott szlovákiai ásatás során egy korabeli temetkezési helyet tártak fel. Az ott talált csontok analizálását követően kiderült, hogy azok teljesen egészségesek voltak. A régészek egyből tudták ennek az okát: A környék hagyományos máktermő vidéknek számított! (...)
A barátom agitálására rendeltem a 100%-os, hidegen sajtolt ét -és salátaolajként forgalmazott mákolajból. Tisztában vagyok vele ugyanis, hogy a kor előrehaladtával csontjaim épségére/egészségére egyre inkább oda kell figylenem.”

Nyugtató hatás, jobb alvás

Pauditsné Ibolya - Pestszentlőrinc

„Az eddigi tapasztalataim nagyon jók a termékkel kapcsolatban. Igaz ugyan, hogy rövid ideje, valamivel több mint 1 hónapja használom, máris érzem magamon, hogy nyugtatólag hat a szervezetemre, különösképpen igaz ez az éjszakai órákban. Elsősorban az alvás elősegítésére fogyasztom!”

Bőrápolás

Kiss Péterné Aranka - Tabajd

„Kitűnő minőség! Minden nap fogyasztok 1 teáskanálnyit a reggelit megelőzően. A hosszútávú hatásairól ugyan most még nem tudok beszámolni, hiszen elsősorban azért rendeltem mákolajat, mivel hallottam, hogy csont és porcerősítő. A 40-es éveim végéhez közeledve úgy gondoltam csak hasznom származhat abból, hogyha kihasználom a 100%-os mákolajban található ásványi anyagok, vitaminok hatásait!
Egyik nap, meglepődve tapasztaltam, hogy amikor a kezemre kentem a mákolajból, puhábbá és hidratáltabbá tette a bőrt. Azóta tudom, hogy külsőleg, bőrápolásra, az egészséges(ebb) bőr megőrzése céljából is használhatom. Nagyon elégedett vagyok az Önök termékével! ”

Salátaolajként

Horváth Erika - Győr

„Saját tapasztalataim szerint friss zöldségből, vagy akár gyümölcsből készült salátákhoz, öntetként tökéletesen felhasználható. Pikáns ízt ad a salátáknak. A mákos ételek (akár sütemények) mák jellegét nagyon kiemeli. Egy próbát mindenképpen megér a konyhában!”

Tanácsok mákolaj fogyasztóknak

Dr. Csupor Dezső - gyógyszerész, egyetemi adjunktus

„ (...) A tanácsom a következő lenne: hetente legalább 3-szor fogyasszon mákos ételeket, vagy alkalmazza rendszeresen 3 hétig (majd 1 hét szünetet beiktatva) a gyógynövény szaküzletekben is kapható mákolajat.
Ügyeljen arra, hogy levegővel érintkezve az olaj gyorsan avasodik, ezért mihamarabb zárja vissza a kupakot, és tegye a hűtőbe! A csontritkulás megelőzésére kimondottan érdemes és ajánlott mákolajat fogyasztani! (...)”

Jótékony hatás a koleszterin szintjére

Tóth Tímea - a mákolajról a http://timcsigyogynoveny.blogspot.hu/ információs weboldalon

„ (...) A mákszemek zsírsavtartalmának köszönhetően csökkenthetik a vérszérum koleszterinszintjét, valamint az erekben felhalmozódott lerakódásokat, ezáltal mérsékelve a magas vérnyomást. A mákolaj rendszeres használatával csökkenthető a vér összes lipidszintje és szabályozható az úgynevezett „rossz” LDL-koleszterinszint is. (...) "

Szív -és érrendszer védelme

Cserháti Gabriella - a mioma.hu alapítója

„Sajnos sokan csak a karácsonyi bejgli ideje alatt fogyasztanak mákot, pedig heti 2-3 alkalommal nyugodtan lehetne fogyasztani! (...) A mák és az abból készült természetes mákolaj nagyszerű vérhigítók. Rendszeres fogyasztásukkal csökkenthető a mélyvénás trombózis kialakulásának az esélye. Továbbá, jótékonyan befolyásolható a magas vérnyomás betegsége. Kedvező zsírsav-összetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis, embólia kialakulása – A tudomány is osztja ezt a nézőpontot.”

A mákolaj alkalmazása

Babos Imre - Táplálkozási szakember

„Amennyiben nem kedveled a mákos ételeket, ám nem szeretnél lemondani a hasznos ásványi anyagokat, E-vitamint, aminosavakat, zsírsavakat tartalamzó mák jótékony hatásairól, akkor tökéletes választásnak bizonyulhat a vérhigító, vázerősítő mákolaj (1-2 kiskanállal/nap).”

Szépségápolás

Erdélyi Marianna - Ózd

„Teljesen lenyűgözött a termék. Mielőtt kipróbáltam volna, olvastam a mákolaj bőrápoló hatásairól. Ilyen eredményre azonban nem számítottam! Már 1 hét elteltével szembetűnő volt a változás, a barátnőim folyton azt kérdezték, hogy mitől lett ilyen rövid idő alatt ragyogóbb, rugalmasabb és egészségesebb a bőrőm. Elárultam nekik az én kis titkomat: a mákolajat!”

Mákolaj RENDELÉS ➼

Őrségi mákolaj

100%-os Mákolaj

Mannavita Mákolaj 250 ml = 2.971 Ft
Mákolaj 3 x 250 ml = 7.521 Ft
Mannavita Tökmagolaj 250ml = 3.971 Ft
Tovább az összes termékhez
Hidegen Sajtolt MákolajAz általunk forgalmazott Mákolaj 100 %-os tisztaságú.

Mákolajos receptek

100 %-os mákolaj
  • Mákosguba
  • Mákoskalács
  • Mákos bejgli mákolajjal
MÁKOLAJ RECEPTEK

Mákolaj kúrák

Gyerekeknek MákolajatGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

1 -2 kiskanál / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek MákolajFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

3 - 4 kiskanál / nap
folyamatosan kúra évente

Időseknek Mákolajat50 ÉV FELETT
50 év felett

3 - 4 kiskanál / nap
folyamatosan kúra évente

ÖSSSZES Mákolaj KÚRA

Kiemelt Mákolaj Összetevők / 100g

Kalcium 1438 mg (RDA = 144%)

Magnézium 347 mg

Mangán 2285 mg

Foszfor 870 mg

Vas 10 mg

Telítetlen zsírsav 35g

Tovább a Mákolaj összetevőihez
21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók