A mákolaj idegrendszer nyugtató hatása

Az emberiség már évszázadok, évezredek óta ismeri a mákot. A kezdetektől különböző gyógyhatású készítmények alapjául használják fel. Találni feljegyzéseket arról, hogy az antik világ atlétái a mákmagokat mézzel és borral keverték össze, így fogyasztották az egészségük és erejük megőrzésére.

A mákszemekből hidegen sajtolt, 100%-os mákolajról hagyományosan úgy tartják, hogy nyugtatólag hat a lélekre, segít a testi-lelki kiegyensúlyozottság megteremtésében.

A mák latin megnevezése, a ’Papaver Somniferum’ utótagjának magyar fordítása, röviden annyit tesz: „álmot hozó”.
A 100%-os, hidegen sajtolt mákolajról feltételezhető, hogy segíti a jobb alvást. Mai eseménydús, rohanó világunkban talán senkinek nem kell külön taglalni az alvás és megfelelő pihenés fontosságát. Az éjszakai alvás minősége és milyensége nagyban segít abban, hogy miképpen indul majd a másnap reggel!

A mákolajat a jobb alvás támogatása céljából, leginkább lefekvés előtt kb. fél órával ajánlott fogyasztani!

A mák aromájú olajat a modern kozmetikában és szépségápolásban újabban különböző illó -és masszázsolajok összetevőjeként is felhasználják.
Egy ellazító, regeneráló masszázs amellett, hogy jól eső érzést kelt, mindenképpen segíthet a feltöltődésben, a közérzet javításában.

Nyugtatólag hat az idegrendszerre is, feszültségoldó hatásokat tulajdoníthatunk magának a mákszemeknek, és az azokból sajtolt olajoknak egyaránt. A stressz, mint a mindennapok egyik komoly kihívása egy bizonyos idő után valóban képes károsodásokat okozni mind az ér -, mind pedig az idegrendszert érintve.

A stressz hosszútávon egészségromboló! Emellett egyértelműen negatívan hat a közérzetre, az életszemléletre. – Stresszes időszak, idegi kimerültség esetén a tapasztalatok szerint egy próbát mindenképpen megér a nyugtató hatású mákolaj adagolása!
A hagyományos orvoslás és természetgyógyászat vélekedése szerint pusztán a mákszemeket macskagyökérrel elkeverve már hatásos „idegerősítő” szert kapunk végeredményképpen...

A mákolaj a csontok számára alapvető kalcium mellett nagy mennyiségben tartalmaz magnéziumot is. A szervezetben a magnézium stressz-ellenes ionként is imert, feltételezik, hogy amennyiben optimális mértékben van jelen, segíthet a stressz leküzdésében.

A magnézium, a kalcium, a vas, vagy a réz (a mákszemekben kimutathatóak!) olyan ásványok, amelyekről gyanítják, hogy hozzájárulhatnak a neurotranszmitterek szabályozásához, avagy az idegsejtek normál fejlődéséhez.

A mákolajban bioaktív kötésben vannak jelen az ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek, így belépülésük sokkal hatékonyabb mint a mesterséges készítményekben.

Állatokon végzett kísérletek során sikerült kimutatni a mákolaj agyműködésre, idegrendszerre gyakorolt következő jótékony hatását: megfigyelték, hogy a hidegen sajtolt mákolaj patkányoknál védelmet nyújtott a Hippokampusznak, agyi iszkémia (latinul ’ischaemia’, a vérellátás csökkenéséből adódó helybeli vérszegénység), és az azt követő reperfúziós kezelés (röviden: a vérellátás helyreállítása) után.

Mákolaj RENDELÉS ➼

Őrségi mákolaj

100%-os Mákolaj

Mannavita Mákolaj 250 ml = 2.971 Ft
Mákolaj 3 x 250 ml = 7.521 Ft
Mannavita Tökmagolaj 250ml = 3.971 Ft
Tovább az összes termékhez
Hidegen Sajtolt MákolajAz általunk forgalmazott Mákolaj 100 %-os tisztaságú.

Mákolaj kúrák

Gyerekeknek MákolajatGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

1 -2 kiskanál / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek MákolajFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

3 - 4 kiskanál / nap
folyamatosan kúra évente

Időseknek Mákolajat50 ÉV FELETT
50 év felett

3 - 4 kiskanál / nap
folyamatosan kúra évente

ÖSSSZES Mákolaj KÚRA

Mákolajos receptek

100 %-os mákolaj
  • Mákosguba
  • Mákoskalács
  • Mákos bejgli mákolajjal
MÁKOLAJ RECEPTEK
Göcseji mákolaj

Fokozd a Csonterősítés csontjaid erején, erősítsd a csontokat Mákolajjal.

Fokozd a Depresszió ellen hangulatodat, a jobb kedvedet Mákolaj segítségével.

Fokozza csontjai egészségét Mákolajjal!

Kiemelt Mákolaj Összetevők / 100g

Kalcium 1438 mg (RDA = 144%)

Magnézium 347 mg

Mangán 2285 mg

Foszfor 870 mg

Vas 10 mg

Telítetlen zsírsav 35g

Tovább a Mákolaj összetevőihez
21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!