Gyakori Kérdések és Válaszok a mákolajról

Miről nevezetes a mákolaj?

A mák termesztésének hazánkban nagy hagyományai vannak (Magyarország máktermesztése világviszonylatban is jelentős).
A mákot és a mákolajat hagyományosan a csontritkulás "népi csodaszereként" szokás emlegetni. Kiváló csontregeneráló, csontépítő hatása miatt. A kialakult csontritkulás természetes ellenszere a mákolaj!
A mák latin megnevezésében található ’somniferum’ kifejezés ’altatót’ jelent, utalva a testileg-lelkileg nyugtató hatásokra.
A magokból készült olajok egyre népszerűbbek, köszönhetően annak, hogy mint hidegen sajtolt olajok, 100%-ban természetes termékek, jótékony hatással vannak az egészségre, a külsőre, valamint a közérzetre. A hidegen sajtolt, magas minőségű, natúr olajok ezen jellegzetességeit a tudomány is elismeri. A mákolajra jellemző, hogy nem csupán konyhai felhasználásra alkalmas!

Milyen összetevők találhatóak a mákolajban?

Összetételét tekintve a mák igen értékes élelmiszer. Magja 18%-ban fehérjét, 28%-ban szénhidrátot, és 42%-ban olajat tartalmaz. Továbbá, gazdag olyan alapvető ásványi anyagokban, mint a kálium, a kalcium, a foszfor, a magnézium, a cink, a vas, de még mangán -és réztartalma is említésre méltó. A mákszemekben többek között aminosavak, E-vitamin, és telítetlen zsírsavak (pl.: linolsav, olajsav) is kimutathatóak.
A hidegen sajtolt mákolaj koncentráltan tartalmazza a mákszemek hatóanyagait. Nagy előnye, hogy jól felszívódik a szervezetben, ellenben az önmagukban emészthetetlen mákszemekkel. Ahhoz, hogy a mákszemek belső tartalma felszívódhasson, a mákszemeket meg kell őrölni. Ennek ellenére még ilyenkor sem garanált teljes/közel teljes felszívódásuk – Ellenben a mákolajjal!
IDE KATTINTVA még többet megtudhat a mákolaj összetevőiről

Melyek a hidegen sajtolt mákolaj főbb hatásai?

A mákolaj étékes összetevői erősítik a csontokat, vázizmokat, porcokat. Ahogy már fentebb is említettük, a csontritkulás megelőzésének természetes ellenszere. Nyugtatólag hat az emberi szervezetre és az idegrendszerre egyaránt. Növeli a szellemi teljesítőképességet. Fogyasztásával támogatható a jobb alvás, valamint kutatások szerint a szív -és érrendszer egészésge is.
Összegyűjtöttük Önnek a hidegen sajtolt mákolaj jótékony hatásait. KATTINTSON TOVÁBB

Mit értünk ’hidegen sajtolás’ alatt?

A megtisztított magokból, sajtolással kinyert olajok nagy tisztaságúak, megőrzik a magokra jellemző ízt és illatot. Az értékes összetevők nem vesznek el, köszönhetően annak, hogy nem alkalmaznak semmilyen „manipulációt” (hevítés, duzzasztás stb.) az előállítás során. A hidegen sajtolt mákolaj 100%-os, tartósítószerektől és adalékanyagoktól mentes. Világossárga színű, olajos-mákaromás ízű és illatú.

A mákolaj felhasználásának módja(i)...

... Mint növényi olaj számos módon fogyasztható és/vagy felhasználható a nap során. Ét -és salátaolajként igen finom ízt ad az ételeknek. Salátákhoz, sütéshez-süteményekhez öntetként vagy mártásként, krémekbe elkeverve, de 1-2 kiskanállal önmagában is nyugodtan fogyasztható.

Valóban alkalmazható a bőr és a haj ápolására?

Értékes ásványi anyagai, vitaminjai révén a mákolaj hozzájárulhat a bőr egészségének és rugalmasságának a megőrzéséhez. A száraz bőr ellen használták és használják. Hajápolóként is alkalmazható. Külsőleges felhasználhatóságát bizonyítja, hogy a mákolajjal kozmetikai termék (pl.: arcbalzsam), vagy -kezelés (pl.:hajpakolás) alapanyagai között találkozhatunk.

Hogyan kell tárolni a megrendelt mákolajat?

A sötétített üveg már jelezi, hogy napfénytől mentes, száraz és hűvös helyen, (akár hűtőben) kell tárolni. Minőségét megőrzi az üveg hátoldalán jelzett időpontig. Úgy is mondhatnánk, hogy a mákolajat jellemzően a gyártástól számított 9 hónap keresztül át ajánlott felhasználni. Gyorsan avasodó, a felbontás után gondosan le kell zárni az üveget.

Miképpen ajánlott fogyasztani a mákolajat?

Általánosan, a csonttömeg megőrzése céljából napi 1-2 kiskanállal ajánlott adagolni.
Egyéb esetekben, mint például csontritkulás esetén étkezések közben, napi 3-4 kávéskanállal is fogyasztható.
A jobb alvás érdekében a lefekvést megelőző utolsó fél órában javallott fogyasztani. A rendszeresen fogyasztott mákolaj 250 ml-es kiszerelése nagyjából 4-5 hétig elegendő.

Gyerekek is fogyaszthatják a hidegen sajtolt mákolajat?

Reggelente, 1 kiskanállal, iskolás gyermekeknek is adható. Főleg azoknak a gyerekeknek ajánlott, akik tejérzékenyek, így a szükséges kalcium bevitelét nehez tudják fedezni.

Milyen életkorban ajánlott kimondottan mákolajat fogyasztani?

A mákolaj csonterősítő hatásaiból kiindulva különösen ajánlott 30 éves kor felett, prevenció céljából. A csontok állapotromlásának a megelőzés érdekében.
Meg kell említeni, hogy a mákolaj jellegzetesen hosszútávon fejti ki jótékony hatásait. Éppen ezért türelemmel kell lenni, nem ajánlott sürgetni a remélt javulást az adagolás extrém megemelésével.

Mákolaj RENDELÉS ➼

Őrségi mákolaj

100%-os Mákolaj

Mannavita Mákolaj 250 ml = 2.971 Ft
Mákolaj 3 x 250 ml = 7.521 Ft
Mannavita Tökmagolaj 250ml = 3.971 Ft
Tovább az összes termékhez
Hidegen Sajtolt MákolajAz általunk forgalmazott Mákolaj 100 %-os tisztaságú.

Mákolajos receptek

100 %-os mákolaj
  • Mákosguba
  • Mákoskalács
  • Mákos bejgli mákolajjal
MÁKOLAJ RECEPTEK

Kiemelt Mákolaj Összetevők / 100g

Kalcium 1438 mg (RDA = 144%)

Magnézium 347 mg

Mangán 2285 mg

Foszfor 870 mg

Vas 10 mg

Telítetlen zsírsav 35g

Tovább a Mákolaj összetevőihez
Göcseji mákolaj

Fokozd a Csonterősítés csontjaid erején, erősítsd a csontokat Mákolajjal.

Fokozd a Depresszió ellen hangulatodat, a jobb kedvedet Mákolaj segítségével.

Fokozza csontjai egészségét Mákolajjal!

Mákolaj kúrák

Gyerekeknek MákolajatGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

1 -2 kiskanál / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek MákolajFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

3 - 4 kiskanál / nap
folyamatosan kúra évente

Időseknek Mákolajat50 ÉV FELETT
50 év felett

3 - 4 kiskanál / nap
folyamatosan kúra évente

ÖSSSZES Mákolaj KÚRA

Védje csontjai egészségét Mákolajjal! Erősítse meg csontozatát Mákolaj kúrával és kerülje el a csontritkulást!

A Mákolaj természetesen száll szembe a csontritkulással.

Tovább a Csontritkulás elleni hatásaihoz
21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók