Csontritkulás ellen mákolaj

A csontritkulás, vagy másnéven oszteoporózis alattomos betegség. Kezdetben nem igazán tapasztalhatóak klinikai tünetek, hiszen a betegséget egy egyszerű csonttörés is „elindíthatja”.
A továbbiakban, előrehaladott formában azonban már az általános egészséget is veszélyezteti. Mindenképpen illik komolyan venni a betegséget. Elsősorban az idősödő nőket érinti, de lényegében az tévhit, hogy mindössze a férfiak csekély részénél alakulhat ki!

A diagnózis csontsűrűség méréssel, röntgen- és laborvizsgálatok eredményeit követően pontosan felállítható.

Az oszteoporózissal együtt jár a csontok minőségének, mennyiségének, illetve működésének a romlása. Orvosi berkekben úgy tartják, hogy kialakulását két tényező befolyásolja: Életünk első 30-40 éve alatt lezajló csontépülés, és az azt követő fokozatos leépülés mértéke.

Az oszteoporózis első jelei jellemzően egyébként akkor jelentkeznek, amikor a csont lebontása nagyobb mint a csont építése!

Az épülés-leépülés kettőssége jellemző folyamat a csontokban. A csontok, hogy alkalmazkodni tudjanak a külső, környezeti terhelésekhez, anyagcserével, rendre megújítják szöveti felépítésüket.

A csontanyagcsere eltérő csonton belül. A csontok belsejében, az ún. szivacsos állományban (a csontok belső részét tölti ki, csontlemezkék és gerendácskák hálózatából áll) jóval nagyobb mértékű, mint a kompakt állományban (egynemű, tömött csontállomány, a csontok kérgi részét alkotja).
Azokban a csontokban, ahol jóval nagyobb a szivacsos állomány, mint a kompakt (lásd. csukló, combcsont, gerinccsigolyák) gyakrabban jelentkeznek a csontritkulás tünetei.

Egy csont ereje függ a saját alakjától, méretétől és sűrűségétől. A csontritkulás az első két tényezőt nem befolyásolja, ellenben a csontsűrűséggel!

A csontok sűrűségét meghatározza az ásványi és szerves anyag tartalmuk. Oszteoporózis kialakulásakor jellemzően lecsökken ezeknek az anyagoknak a mértéke. – Itt kanyarodnánk vissza a csontépülés-leépülés témaköréhez. Az új csontszövet keletkezése mellett a régi fokozatosan lebomlik. Egy fiatal felnőtt esetében ez a magújulás 2-3 hónap alatt lezajlik.
Nagyjából a 30-as évekre a csönttömeg eléri a maximum felső határát, ezt követően pedig kezdetben ugyan csak kicsivel, de kevesebb új szövet keletkezik, mint amennyi lebomlik. A csontképzés egyensúlya felborul!

A csontritkulás kapcsán ismert fogalom a ’kevéscsontúság’, vagy orvosi szakszóval ’Oszteopénia’. A „kevéscsontúság”az, amikor már kialakult egy kisebbfajta csonttömeg-vesztés, de az még nem éri el a csontritkulás súlyossági fokát.

Senki ne gondolja, hogy a csontritkulás amolyan természetes úton, feltétlenül kialakuló betegség! – Nem az! Az oszteoporózis igen is megelőzhető, elsősorban a csontépülés fokozásával, amlyet aktív fizikai életvitellel (sportolással) és/vagy megfelelő táplálkozással (a szükséges kalcium, foszfor, fehérje pótlásával) el lehet érni.

A csontritkulás kezelése a megelőzéssel kezdődik! Már a hagyományos gyógyászatban is az egyik legjobb ellenszernek tartották a mákszemekből készíthető mákolajat.
A hidegen sajtolt, 100%-os mákolaj tartalmazza a mákszemek jellegzetes összetevőit, így a csontok számára alapvető ásványokat, mint például a kalcium és a magnézium. A csontok optimális sűrűsége szempontjából a szintén alapvető elemet, foszfort is tartalmaz.

A mákolajban bioaktív kötésben vannak jelen az ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek, így belépülésük sokkal hatékonyabb mint a mesterséges készítményekben.

Tudományos vizsgálatok eredményei igazolják a mákolaj hatékonyságát csontritkulás esetén! Az egyik ilyen vizsgálat során 2, egyaránt 20 fős csoportot hoztak létre előrehaladott csontritkulásban szenvedő nőkből. Csak az egyik csoport tagjai fogyasztottak a kezelés alatt mákolajat. A mákolajat fogyasztók csontjai jobb állapotba kerültek, a csontsűrűség normális értéket mutatott 12-13 hónap elteltével.

Megelőzés szempontjából napi 1 (max. 2) evőkanál mákolaj fogyasztása javasolt.
Már kialakult súlyosabb csontritkulás esetén 2-3 evőkanál adagolása ajánlott.

Mákolaj RENDELÉS ➼

Őrségi mákolaj

100%-os Mákolaj

Mannavita Mákolaj 250 ml = 2.971 Ft
Mákolaj 3 x 250 ml = 7.521 Ft
Mannavita Tökmagolaj 250ml = 3.971 Ft
Tovább az összes termékhez
Hidegen Sajtolt MákolajAz általunk forgalmazott Mákolaj 100 %-os tisztaságú.

Mákolaj kúrák

Gyerekeknek MákolajatGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

1 -2 kiskanál / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek MákolajFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

3 - 4 kiskanál / nap
folyamatosan kúra évente

Időseknek Mákolajat50 ÉV FELETT
50 év felett

3 - 4 kiskanál / nap
folyamatosan kúra évente

ÖSSSZES Mákolaj KÚRA

Mákolajos receptek

100 %-os mákolaj
  • Mákosguba
  • Mákoskalács
  • Mákos bejgli mákolajjal
MÁKOLAJ RECEPTEK
Göcseji mákolaj

Fokozd a Csonterősítés csontjaid erején, erősítsd a csontokat Mákolajjal.

Fokozd a Depresszió ellen hangulatodat, a jobb kedvedet Mákolaj segítségével.

Fokozza csontjai egészségét Mákolajjal!

Kiemelt Mákolaj Összetevők / 100g

Kalcium 1438 mg (RDA = 144%)

Magnézium 347 mg

Mangán 2285 mg

Foszfor 870 mg

Vas 10 mg

Telítetlen zsírsav 35g

Tovább a Mákolaj összetevőihez
21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók