Fokozza Csontjainak minőségét Mákolajjal

A csont egy élő szövet, tudományos értelemben fehérjemátrixhoz kötött ásványi anyag kristályokból (kalcium, magnézium, foszfor) áll.

A csontok alapvető feladatai:

• Szilárd vázat alkotva megszabják az emberi test alakját és nagyságát.

• Testüregeket képezve védik a belső, lágy szerveket.

• A csontvelő közreműködésével részt vesznek a vérképzésben. A csontvelő feladata a vér ún. alakos elemeinek, mint pl. a vörösvérsejteknek, és vérlemezkéknek a képzése.

• Alapvető ásványi anyagok (kalcium, foszfor) raktárai. Az emberi szervezetben található kalcium 99%-a a csontokban található!

A csontok keresztmetszetén elkülönítünk külső kéreg -, és belső szivacsos állományt. A kéregállományban számos olyan csatornát találni, amelyek a csontot építő sejtek táplálását hivatottak biztosítani. A szivacsos állomány ún. gerendácskákból, csövekből áll.

A csontok jellegzetessége, hogy igénybevétel szerint, folyamatosan átalakulnak, átépülnek. A csontépülés következtében a csontok mérete és alakja már gyermekkorban változik. A csonttömeg legnagyobb része (nagyjából 90%-a) az emberi élet első 2 évtizedében alapozódik meg, a maximális csúcstömeg pedig úgy a 30-as évek környékére tehető.

A csontépülésnek köszönhetően az elöregedett csontszövet helyébe új kerül (egy egyészséges felnőtt testében 2 hónap alatt zajlik kb. egy átalakulás), kijavítódnak a károsodások, továbbá a folyamat megakadályozza, hogy az elöregedett csontszövetek felhalmozódhassanak, gátolva így a csontok rugalmasságának az elvesztését, illetve azok törékennyé válását.

Lényeges, hogy fiatal(abb)korban mennyire egészségesek a csontok, továbbá az is, hogy mekkora maximális csonttömeget sikerült elérni. Ugyanis a 30-as évekre a folyamat megfordul, az épülést a leépülés követi.

A csontok összetétele az egészségüknek és erősségüknek egyik fontos meghatározója. Ezt az összetételt táplálkozási szokásainkkal, kiegyensúlyozott és vegyes étrendkövetéssel befolyásolni tudjuk. A csontok egészséges funkcióinak a szempontjából bizonyos tápanyagok pótlása elengedhetetlen. A kalcium, a foszfor, a magnézium vagy a réz egyaránt olyan ásvány, mely biztosítja a kellőképpen erős csontozatot.

A mákolajban bioaktív kötésben vannak jelen a kalcium, az ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek, így belépülésük sokkal hatékonyabb mint a mesterséges készítményekben.

Tudta-e?

A testmozgás, a heti rendszerességgel végzett fizikai aktivitás a táplálkozás mellett elengedhetetlen az egészséges csontozat kialakulásához. Nem véletlen, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2014-ben heti 3x60 perc testmozgást javasolt az 5-17 év közötti gyermekeknek. Felnőtteknek és időseknek 150 percet ajánlanak, beleértve az izomerő bárminemű fejlesztésére irányuló gyakorlatokat.

Támogassa csontjai egészségét mákolajjal!

A hidegen sajtolt mákolajban egyaránt vannak telítetlen zsírsavak, E-vitamin, és fontos ásványi anyagok.

A 100%-ban természetes, mák aromájú olaj kiválóan hat a haj, a bőr de különösen a csontok állapotára.

Tartalmazza a csontok alapvető építőelemét, a kalciumot.
A mákolaj magas kalcium tartalma már fiatalkorban megtámogatja a csontépülést. A foszforral karöltve biztosítja a csontok megfelelő állapotát és erősségét, megakadályozva a csontszövetek túlzott mértékű leépülését, illetve a leépült szövetek felhalmozódását.

A mákmagokban természetesen jelen van a foszfor és a magnézium is, azonban a magok jellegzetes összetételét megőrző 100-os, hidegen sajtolt mákolaj kalciumja külön említést érdemel!
A szükséges kalcium pótlása fedezhető a mákolaj rendszeres fogyasztásával!

Magyarországon talán kissé túlzó becslések szerint, de előfordulhat, hogy az összlakosság 1/10-e szenved valamilyen lefolyású csontritkulásban. A mákolaj a legjobb választás a betegség természetes megelőzésére, de a csontritkulás kezelésére is szokták ajánlani, orvosi körökben is.

Klinikai tesztek eredményeivel támasztható alá, hogy a mákolaj hosszútávon pozitívan hat a csontozatra. 12-16 hónapos kezelést követően a csontsűrűség és egyéb mutatók esetén normális értéket mértek.
A mákolaj csontritkulásra gyakorolt hatásairól IDE KATTINTVA olvashat bővebben

Csontjaink állapota a kor előrehaladtával egyre inkább romló tendenciát mutat.

Mákolajjal támogatható a csontok minél jobb minősége!

Mákolaj RENDELÉS ➼

Őrségi mákolaj

100%-os Mákolaj

Mannavita Mákolaj 250 ml = 2.971 Ft
Mákolaj 3 x 250 ml = 7.521 Ft
Mannavita Tökmagolaj 250ml = 3.971 Ft
Tovább az összes termékhez
Hidegen Sajtolt MákolajAz általunk forgalmazott Mákolaj 100 %-os tisztaságú.

Mákolaj kúrák

Gyerekeknek MákolajatGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

1 -2 kiskanál / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek MákolajFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

3 - 4 kiskanál / nap
folyamatosan kúra évente

Időseknek Mákolajat50 ÉV FELETT
50 év felett

3 - 4 kiskanál / nap
folyamatosan kúra évente

ÖSSSZES Mákolaj KÚRA

Mákolajos receptek

100 %-os mákolaj
  • Mákosguba
  • Mákoskalács
  • Mákos bejgli mákolajjal
MÁKOLAJ RECEPTEK
Göcseji mákolaj

Fokozd a Csonterősítés csontjaid erején, erősítsd a csontokat Mákolajjal.

Fokozd a Depresszió ellen hangulatodat, a jobb kedvedet Mákolaj segítségével.

Fokozza csontjai egészségét Mákolajjal!

Kiemelt Mákolaj Összetevők / 100g

Kalcium 1438 mg (RDA = 144%)

Magnézium 347 mg

Mangán 2285 mg

Foszfor 870 mg

Vas 10 mg

Telítetlen zsírsav 35g

Tovább a Mákolaj összetevőihez
21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók